Cum afectează frigul pielea și cum am putea neutraliza efectele lui nocive

Cum afectează frigul pielea și cum am putea neutraliza efectele lui nocive

Cum afectează frigul pielea și cum am putea neutraliza efectele lui nocive

Temperaturile sub zero cu siguranță nu sunt cel mai bun prieten al pielii noastre. Dar sunt un fapt aproape 4 luni pe an, nu tot timpul, din fericire. Și dacă încă nu aveți o opțiune exotică pentru o evadare caldă, atunci trebuie să găsiți o soluție pentru a face față amenințării la adresa pielii dvs. în zilele reci.

Deși “pielea care suferă de frig” pare la prima vedere a fi o problemă minoră, sunt multe consecințe pe care le poate aduce în urma sa. Pentru a nu ajunge acolo, este important să fiți bine conștient de efectul temperaturilor reci asupra pielii, precum și de modul de combatere a acestuia – măsurile preventive și îngrijirea zilnică, care ar trebui efectuate.

 

Ce se întâmplă cu pielea noastră în sezonul de iarnă ?

                                                                           

  • Subțierea și slăbirea pielii  

Pe de o parte, la temperaturile mai scăzute, glandele sebacee ale pielii secretă semnificativ mai puțin, ceea ce vă lasă pielea neprotejată și mai subțire. Pe de altă parte, trecerea de la rece la cald pare adesea cea mai bună soluție atunci când înghețați afară, dar pielea dvs. cu siguranță nu este de acord. Diferențele mari de temperatură provoacă disconfortul pielii, ceea ce duce la pierderea prospețimii, uscăciune și chiar capatarea unui aspect aspru al pielii.

  • Deshidratarea și formarea ridurilor

Temperaturile scăzute provoacă contractarea vaselor de sânge, care sunt apoi dilatate de căldură, pielea devenind subțiată și roșie, pătată, ceea ce indică faptul că este expusă unui stres și suferințe. Pielea din jurul ochilor este cea mai sensibilă și în aceste condiții este cea mai susceptibilă la formarea ridurilor.

Toate acestea sugerează că nu există un comportament corect, dar acest lucru este departe de a fi cazul. Mai ales când sunteți bine versat în brandurile și produsele potrivite. Convingeți-vă singuri !

 

Piele frumoasă în sezonul de iarnă în câțiva pași ușori  

 

  • Hidratare, hidratare și mai multă hidratare ! Alocați-vă timp minim de două ori pe săptămână pentru o mască de hidratare,  care este menită creșterii cantității de acid hialuronic din piele și limitarea pierderilor de apă. Combinația puternică de in, avocado și ovăz este o modalitate bună de a vă menține pielea netedă și catifelată;
  • Administrarea unor produse naturale ar trebui să devină un obiectiv pentru întregul an. Dar dacă există un sezon în care ele sunt esențiale, cu siguranță acesta este sezonul de iarna. Multe dintre măștile disponibile pe piață conțin alcool sau diverse arome, care ar putea avea un efect neplăcut, mai ales pe vreme rece;
  • În plus, masca perfectă conține uleiuri de hrănire, care sprijină procesele naturale de regenerare;
  • Și asta nu este tot – există măști de față a căror țintire este îmbunătățirea barierei cutanate și a flexibilității/elasticității acesteia. De ce mai aveți nevoie pentru a fi frumoase în sezonul de iarnă ?
  • Nu uitați a folosi produse de protecție solară. Afirmarea că soarele nu este puternic în sezonul de iarnă este doar un mit. Protejați-vă întotdeauna pielea de pe față, gât și mâini. Doar astfel ați putea neutraliza afectele nocive ale arsurilor solare, îmbătrânirea prematură a pielii și chiar riscul de cancer de piele. Folosiți o cremă de față de minim SPH30.
  • Importanță prezintă și alimentele administrate de dvs., care se recomandă să fie bogate în vitaminele А și Е. Acestea vor ajuta drastic la limitarea deshidratării pielii;
  • IMPORTANT ! Pielea dvs. este sensibilă în timpul de iarnă, de aceea vă recomandăm măștile alese de dvs. să aibă această destinație.

Măștile și creme de față Calinachi sunt o dovadă că îngrijirea pielii ar putea deveni o adevărată plăcere dacă alegem produsele adecvate.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *