Cum ne-am putea păstra părul sănătos și bine hidratat în vremea rece ?

Cum ne-am putea păstra părul sănătos și bine hidratat în vremea rece ?

Iarna ar putea face părul uscat și predispus la rupere. Pentru a contracara efectele dăunătoare ale vremii reci și ale încălzirii în interior, este important a vă ajusta rutina de îngrijire a părului și a-l hrăni cu ingredientele potrivite. Iată câteva recomandări legate de îngrijirea părului în sezonul de iarnă:

  • Spălați-vă părul mai rar: spălarea frecventă a părului l-ar putea priva de uleiurile sale naturale, care sunt importante pentru menținerea părului hidratat și bine hrănit în sezonul de iarnă.
  • Folosiți apă călduță pentru duș: dușurile cu apă fierbinte ar putea slăbi rădăcinile părului, provocând ruperea acestuia. În schimb, încercați să folosiți apă călduță sau să reduceți temperatura apei dușurilor.
  • Evitați uscarea părului: după duș, lăsați părul să se usuce natural înainte de a-l pieptăna, deoarece acest lucru poate provoca o frecare mare a părului. De asemenea, cel mai bine este să evitați ieșirea afară cu părul umed, deoarece firele de păr umede s-ar putea extinde pe vreme rece, provocând decolorarea culorii și despicarea vârfurilor.
  • Utilizați un tratament pentru păr o dată pe săptămână: tratamentul de condiționare profund sau o mască de păr reparatoare ar putea ajuta la reținerea umidității și la hrănirea părului. Încearcă să includeți și uleiul de măsline și de ricin în rutina îngrijirii părului dvs.
  • Protejați-vă părul de frig: Folosiți un balsam fără spălare sau un ser pentru a adăuga umiditate și pentru a vă proteja părul de elementele naturale. De asemenea, v-ați putea acoperi părul cu o căciulă sau o eșarfă pentru a preveni uscarea sa excesivă.
  • Alegeți produse de îngrijire a părului cu ingrediente hrănitoare: căutați produse care nu conțin sulfați și substanțe chimice dăunătoare și care conțin acizi grași care ajută la reținerea umidității. Uleiurile precum nucă de cocos, argan și jojoba ar putea fi, de asemenea, utile pentru hrănirea părului și prevenirea ruperii sale.
  • Mâncați sănătos: pentru a vă hrăni părul din interior spre exterior, asigurați-vă că vă procurați suficiente proteine, vitamina C, omega-3, vitamina A și vitamina E în regimul vostru alimentar. De asemenea, ați putea lua în considerare un supliment de biotină pentru a preveni casarea părului în timpul iernii.

Urmând aceste sfaturi și folosind produsele potrivite de îngrijire a părului, v-ați putea proteja părul de efectele adverse ale iernii.

Vezi aici produsele pentru păr Calinachi Cosmetics.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *