De ce îngrijirea scalpului este obligatorie ?

De ce îngrijirea scalpului este obligatorie ?

Ați observat că uneori părul dvs. pare lăsat în jos și lipsit de viață atunci când aveți scalpul uscat ? Aceasta se datorează faptului că starea scalpului dvs. influențează direct părul dvs. Starea scalpului determină tipul de păr chiar înaintea creșterii părului. Scalpul sănătos este esențial pentru creșterea părului, deoarece oferă nu numai nutrienții necesari, ci și un mediu de incubație care facilitează creșterea părului nou. Un scalp nesănătos sau neglijat poate provoca lucruri precum uscăciunea, iritația și chiar căderea părului – toate acestea conducând la rate reduse de recreștere a părului nou.

Scalpul dvs. este mai sensibil decât pielea feței. Acesta are mult mai mulți foliculi de păr,  glande sebacee și sudoripare, dar o funcție de barieră mai slabă decât pielea din alte zone ale corpului dvs.

Pentru a ilustra importanța îngrijirii scalpului, să luăm ca exemplu grădinăritul. Nu puteți doar planta semințele în pământ și să vă așteptați să crească. În schimb, pământul trebuie întreținut non-stop pentru asigurarea prosperării semințelor acolo. Și sistemul de rădăcini ale părului dvs. necesită această atenție !

Foliculii produc sebum care hidratează scalpul și îl protejează de infecții. Un scalp sănătos asigură o creștere mai sănătoasă a părului și invers. Părul dvs. pre-emergent ar putea fi afectat negativ de stresul oxidativ predominant în scalpul nesănătos. Unele studii sugerează că astfel de condiții s-ar putea datora mediului de incubație, în special activității metabolice a microbilor rezidenți. De asemenea, un microbiom perturbat găsit într-un scalp nesănătos ar putea provoca apariția de mătreață, eczeme sau afecțiuni legate de psoriazis.

Pe scurt, starea scalpului afectează semnificativ creșterea naturală și starea părului. Prin urmare, cu o îngrijire adecvată a scalpului, puteți stimula creșterea și rezistența părului.

Simptomele unei stări proaste a scalpului

 • Mâncărime
 • Piele sensibilă
 • Mătreață
 • Descuamare
 • Îngrășare
 • Acneea sau umflături pe scalp
 • Căderea excesivă a părului

Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, ar putea fi timpul să vă schimbați rutina de îngrijire și să vă concentrați asupra sănătății scalpului. Rețineți că aceste semne nu indică neapărat negligență în îngrijirea scalpului. În unele cazuri ele s-ar putea datora unor afecțiuni. Este bine să consultați un dermatolog pentru a afla care este cauza principală. Este important de știut care este cauza stării particulare pentru a asigura o îngrijire adecvată a scalpului.

Recomandări pentru îngrijirea mai bună a scalpului

 • Folosiți produse de igienă curate cu acțiune delicată. Astfel eviți iritația și ați putea îmbunătăți semnificativ starea scalpului.
 • În timpul spălării părului, concentrați-vă pe spălarea scalpului, nu pe lungimea părului. Masați șamponul cu mișcări circulare, astfel încât să ajungă la tot capul. În acest fel masați si capul, stimulând circulația sângelui si favorizând creșterea părului.
 • Căutați produse menite rezolvării problemelor specifice ale scalpului și părului în funcție de nevoile dvs.
 • Folosiți măști reparatoare și hrănitoare pentru păr și scalp. În acest fel, îi oferiți scalpului nutrienții de care are nevoie și vă garantați aspectul sănătos părului dvs.
 • Includeți mai multe Omega-3 în regimul vostru alimentar
 • Frecvența spălării părului dvs. trebuie conformată nevoilor individuale ale dvs.
 • Acoperiți-vă scalpul când înotați sau când vă expuneți la soare
 • Folosiți produse de îngrijire a scalpului în rutina dvs. zilnică

 

Scalpul sănătos este cheia părului mai sănătos. Faceți îngrijirea scalpului o parte din rutina dvs. Astfel vă veți simți mai bine, veți reduce pierderea de volum și veți reface sănătatea și strălucirea părului dvs. Este de importanță majoră folosirea șampoanelor, balsamurilor, măștilor și altor produse pentru îngrijirea părului cu acțiune delicată.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *