RUTINĂ DE SEARĂ PENTRU UN PĂR FRUMOS

RUTINĂ DE SEARĂ PENTRU UN PĂR FRUMOS

Formarea unei rutine de frumusețe și sănătate face parte din viața pentru majoritatea dintre noi. Mulți dintre noi avem o rutină de seară stabilită pentru pielea noastră, ar fi bine să stabilim una și pentru părul nostru.

Când avem grijă de părul nostru, este important să ne asigurăm că acesta poate trece peste noapte relativ nevătămat. Diferitele texturi de păr, precum și diferitele coafuri au nevoi diferite. Este important să aflăm care sunt aceste nevoi, astfel încât să ne putem forma o rutină care funcționează cu adevărat pentru noi.

Iată câteva idei, care vă vor ajuta a vă proteja părul cât mai mult posibil în timp ce dormiți.

Uscați-vă întotdeauna părul înainte de a merge la culcare

Dacă faceți parte din persoanele, cărora le place a-și spăla părul seara, ar fi bine să țineți cont de un lucru pentru a vă păstra părul sănătos. Nu vă culcați cu părul ud. Părul nostru este cel mai vulnerabil atunci când este ud. Legăturile de hidrogen din părul nostru sunt mai flexibile în timp ce părul este ud, ceea ce înseamnă că părul este mai predispus la întindere și rupere când este ud.

O soluție este să vă uscați părul cu uscător de păr. Dacă nu doriți să-l supuneți unui tratament termic, înfășurați-l în prosop din microfibră. Aceasta va accelera semnificativ procesul de uscare.

Acordați atenție materialului din care este fabricată fața de pernă

Unele fețe din bumbac și din materiale mixte sintetice ar putea contribui la deteriorarea atât a părului, cât și a pielii. Varianta optimă este să dormiți pe fețe de perne din mătase. Textura ultra-netedă a mătăsii previne încurcarea și ruperea, garantând astfel un păr mai sănătos dimineața. Mătasea ajută părul a-și păstra umiditatea, spre deosebire de fețele de pernă din bumbac, care pot absorbi umiditatea din păr.

Pieptănați părul delicat înainte de culcare

Pieptănarea delicată înainte de culcare este o modalitate excelentă de a transfera grăsimile naturale de la rădăcinile părului până la vârfuri. Astfel ajutăm la uniformizarea gradului de grăsime generală a părului și evităm îngrășarea rădăcinilor.

Mulți dintre noi ne periam sau pieptănăm părul în mod regulat. Uneori pieptănarea excesivă ar putea avea efecte nefavorabile, mai ales dacă nu suntem destul de delicați cu părul nostru.  Când vine vorba de pregătirea părului pentru somn, pieptănarea delicată are un efect foarte favorabil. Când pieptănați, masați scalpul, întrucât aceasta reduce nivelul de stres. Pieptănarea este, de asemenea, o modalitate excelentă de a îndepărta pielea moartă de pe scalp.

Dormiți în împletituri în loc a vă lega părul

Mulți dintre noi se aruncă și se întorc în timpul somnului. Această mișcare ar putea provoca multe daune părului nostru. Dacă părul nostru este împletit, aceleași mișcări vor avea un efect mult mai puțin dăunător asupra părului. Când este împletit, părul nostru are un contact limitat cu fața de pernă și, în consecință, ruperea părului este limitată.

Utilizați seruri sau uleiuri de păr noaptea

Mulți oameni sunt familiarizați cu utilizarea serurilor și uleiurilor de păr în timpul zilei, ca măsură de protecție împotriva particulelor dăunătoare și atunci când sunt expuse la soare.   Părul nostru este adesea expus la tot felul de elemente potențial dăunătoare pe parcursul zilei, iar multe seruri și uleiuri pot ajuta la combaterea acestui lucru.

Noaptea este momentul în care atât părul, cât și pielea noastră au ocazia a se reface. Aceste opt ore de somn oferă părului nostru o pauză de la căldura, coafarea și riscurile zilnice la care este supus. Timp care poate fi folosit optim pentru terapii regeneratoare și hrănitoare.

Eliberați-vă de stres  

Studiile arată că stresul joacă un rol important pentru sănătatea noastră generală și în special pentru părul, pielea și unghiile. Unul dintre principalele motive pentru căderea părului este nivelul de stres la care suntem supuși. Modalități bune de a scăpa de stres sunt băutul de apă, practicarea unui sport, plimbările lungi, ascultarea muzicii liniștitoare etc.

Tipul și starea părului nostru sunt foarte importante pentru aspectul și stima de sine ale fiecăruia. Îngrijirea părului ar putea îmbunătăți semnificativ modul în care ne percepem pe noi însăși și ne simțim pe parcursul zilei.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *