Sfaturi utile, care vă vor ajuta a vă pregăti părul pentru zilele lungi

Sfaturi utile, care vă vor ajuta a vă pregăti părul pentru zilele lungi

Este timpul să întâmpinăm soarele ! Pentru păr, însă, aceasta ar putea însemna uscăciune, pierderea volumului, căderea părului, deteriorare. V-ați putea pregăti părul pentru vară și a vă bucura de zilele toride de vară în liniște.

De ce trebuie protejat părul ?

Vara, părul dvs. ar putea fi deteriorat în diferite moduri. Soarele, transpirația, umiditatea, poluarea, sarea de mare (în timpul zilelor de plajă) și apa clorurată a piscinei ar putea aduce multe daune părului. În plus, supraexpunerea la razele UV dăunătoare este un motiv bun pentru a găsi o modalitate de a vă proteja părul.

Dehidratare: Chiar dacă aveți un păr frumos și sănătos pe tot parcursul anului, vara acesta ar putea deveni lipsit de viață. Acest lucru se întâmplă deoarece soarele vă usucă părul, făcându-l casant și chiar provocând căderea sa.

Subțierea părului: Majoritatea oamenilor cred că părul protejează scalpul, dar acest lucru nu este adevărat. Scalpul uscat ar putea deteriora rădăcinile părului, provocând episoade frecvente de cădere și/sau subțiere a părului.

Mătreață: Transpirația și praful ar putea cauza probleme părului, inclusiv vârfurile despicate și ar putea agrava mătreața.

Arsuri pe scalp: Vara poate fi, de asemenea, aspră pentru scalp, provocând uscăciune și arsuri solare.

Iată cum v-ați putea proteja părul

  • Acordați atenție șamponului dvs.

Nu este indicată spălarea părului cu șampon în fiecare zi. Experții confirmă că șamponarea zilnică îndepărtează grăsimile naturale de pe scalp. În zilele în care nu utilizați șampon, este suficientă clătirea părului cu apă rece sau călduță. Dacă părul dvs. devine gras rapid și simțiți nevoia de a-l șampona în fiecare zi, alegeți o combinație delicată și blândă de șampon și balsam.

Concentrați-vă pe spălarea scalpului, nu a părului. Șamponul hidratant bun funcționează prin hrănirea firelor de păr și hidratarea scalpului. Acest lucru reduce, de asemenea, șansa de casare a părului și de apariția vârfurilor despicate.

  • Adăugați balsam la rutina de îngrijire a părului

Credeți că deja este prea târziu ? Daunele deja sunt aduse ? Chiar dacă părul dvs. este deteriorat, uscat și casant, ați putea ajuta la restabilirea umidității utilizând un balsam hrănitor de înaltă calitate. Alegeți cu atenție un șampon potrivit pentru tipul și textura dvs. de păr.

Înainte de a vă scufunda în piscină sau ocean, adăugați un strat de ulei de argan sau balsam cu ulei de argan pe lungimea părului dvs. Acest lucru vă va proteja părul de clor și alți poluanți.

  • Evitați încălzirea părului

Deoarece părul dvs. este deja expus la căldura soarelui, evitați folosirea plăcilor de păr și uscătoarelor. Este recomandat a vă lăsa părul să se usuce în mod natural. Dacă trebuie să vă uscați părul, faceți acest lucru încet, ținând uscătorul la cel puțin 15 cm de cap. Alegeți o temperatură moderată sau medie și aplicați un protector termic.

  • Ungeți părul cu ulei

O altă modalitate excelentă de a îmblânzi părul rebel, de a reduce vârfurile despicate și de a întări rădăcinile este prezentată de investirea în ulei pentru păr de calitate superioară, pe care îl puteți aplica cu moderație pe vârfuri după ce părul este uscat sau îl puteți folosi ca mască de pre-spălare. O mască cu uleiul potrivit ajută la hidratarea scalpului fără a-l determina a produce mai mult sebum. Lăsați a acționa câteva ore, apoi șamponați și condiționați părul. Această terapie combinată vă va hrăni părul în mod natural.

  • Clătiți părul cu apă rece

După spălare, clătiți părul cu apă rece pentru a-l face mai strălucitor. Aceasta este o experiență atât plăcută, cât și utilă într-o zi fierbinte și însorită. Dușurile reci ajută la închiderea cuticulei părului, permițând părului a reflecta mai multă lumină.

  • Folosiți un pieptene cu dinți rari

În locul periei standard, folosiți pieptăn cu dinți rari pentru pieptănarea părului dvs. Acest lucru vă va descurca părul după o zi lungă, prevenind în același timp deteriorarea. Pieptenii cu dinți rari minimizează presiunea asupra rădăcinilor și asigură că nu sunt prezente noduri pe lungimea părului. Dacă observați prea multe noduri, adăugați puțin ulei de păr pentru a ușura pieptănarea.

  • Faceți măști părului

Există o diferență uriașă între condiționarea obișnuită și mascarea părului. Întreținerea regulată a părului este o obișnuință standard. Pe de altă parte, mascarea este o practică de autoservire. O mască de păr este mai bună decât un balsam deoarece pătrunde în rădăcinile părului. Hidratează părul în profunzime și oferă mai mulți nutrienți decât balsamul obișnuit. Alternativ, ați putea folosi ulei de argan presat la rece, ulei de macadamia, ulei de migdale sau altele pentru îngrijirea generală a părului.

  • Acordați atenție regimului dvs. alimentar  

Știm cu toții că dieta noastră are un impact mare asupra sănătății noastre în general, precum și asupra stării părului nostru în special. Alimentele bogate în proteine ​​sunt pline de nutrienți benefici pentru păr. Momentul optim pentru acumularea proteinelor este vara !

 

Vara este timpul a ne bucura zilelor lungi, emoțiilor plăcute, vacanței cu persoanele iubite. Acesta este timpul pentru a lăsa părul liber, natural și mai casual.

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *