SPĂLAREA CORECTĂ A PĂRULUI

SPĂLAREA CORECTĂ A PĂRULUI

Modul în care vă spălați părul și produsele pe care le utilizați ar putea contribui în mare măsură la menținerea aspectului său catifelat și strălucitor. Câteva pasuri simple ar putea ameliora semnificativ starea părului dvs. și a ajuta la menținerea sănătății acestuia.

  • Spălați-vă părul în funcție de nevoile. Dacă aveți scalpul gras, ar putea fi necesară spălarea mai frecventă a acestuia. În cazul în care vă tratați părul prin proceduri chimice, termice și de altă natură, acesta ar putea deveni mai uscat, fiind necesară spălarea în intervale mai lungi de timp. Cu avansarea vârstei, scalpul dvs. produce mai puțin grăsimi, așa că s-ar putea să nu fie nevoie de spălarea sa cu șampon atât de des. Frecvența de spălare a părului trebuie bazată pe grăsimea (sebumul) produs de scalpul dvs.

 

  • Concentrați șamponul pe scalp. În timpul spălării părului, concentrați-vă pe spălarea scalpului, ci nu pe spălarea lungimii părului. Spălarea doar a părului ar putea face părul zburător, plictisit și aspru și a lăsa scalpul gras.

 

  • Folosiți balsam după fiecare spălare cu șampon. Folosirea balsamului ar putea ameliora semnificativ aspectul părului deteriorat sau epuizat. Acesta îmbunătățește strălucirea, reduce electricitatea statică, îmbunătățește rezistența și oferă o anumită protecție împotriva razelor UV dăunătoare. Aplicați balsamul de a lungul părului. Ar fi bine să aplicați un produs fără spălare, pentru a conferi o protecție mai mare părului împotriva influențelor nocive din jurul său.

 

  • Folosiți mască pentru hrănirea și refacerea părului minim o dată pe săptămână. Aceasta are o acțiune mult mai puternică comparativ cu acțiunea balsamului obișnuit. Măștile hrănesc părul în profunzime mai mare și au o acțiune mai puternică de regenerare și hidratare asupra părului. Căutați măști pentru păr cu efect nu doar de a lungul părului, ci și asupra scalpului. Buna stare a scalpului este temeiul părului frumos și sănătos.

 

  • Protejați-vă părul în timp ce înotați. Protejați-vă părul împotriva efectelor nocive ale clorului. Înainte de a intra într-o piscină, umeziți-vă și prindeți-vă părul într-o cască de înot strânsă. După înot este recomandabilă folosirea unui produs de hidratare foarte puternică.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *